Met VoIP ben je overal bereikbaar

VoIP staat voor Voice Over Internet Protocol.  Je belt via het internet of via je dataverbinding. Wat is het verschil met een gewone telefoonverbinding? Bel je via een analoge telefoonlijn of via een ISDN-centrale, dan ben je gekoppeld aan een vast telefoonnummer. Je telefoonnummer zit vast aan een bepaalde locatie. Bij VoIP zit je telefoonnummer niet meer vast aan een bepaalde locatie. Je kunt het telefoonnummer namelijk overal gebruiken waar een internetverbinding aanwezig is, dus niet alleen thuis of op kantoor maar overal in de wereld. Je kunt dus werken waar je wilt, want de telefonie verhuist met je mee. Met VoIP ben je als ondernemer dus maximaal flexibel. De gesprekskwaliteit is hoog en de kosten zijn laag. Er is dus alle reden om over te stappen op VoIP.

Spete-webdesign

Waarom overstappen op VoIP?

Steeds meer bedrijven stappen over op VoIP. Inmiddels is als 75% van de bedrijven overgestapt. Waarom? De vijf belangrijkste reden zijn:

  • Door de overstap van een gewone analoge telefoonverbinding naar VoIP kan een behoorlijk bedrag per maand worden bespaard. De besparing kan, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek, soms oplopen tot 70%. Wil je ook een behoorlijk bedrag per maand besparen? Stap dan over naar VoIP.
  • Voordelig internationaal bellen. Bel je vaak internationaal? Veel aanbieders van VoIP kunnen je een speciale deal voor internationaal bellen aanbieden. Er zijn aanbieders waar je voor een laag bedrag per minuut internationaal kunt bellen, terwijl andere aanbieders je een totaalpakket aanbieden voor een vast bedrag per maand. Heb je een groot bedrijf met vestigingen in het buitenland? Vallen die vestigingen onder hetzelfde VoIP-netwerk? Dan is internationaal bellen zelfs helemaal gratis. Ook de tweede reden om over te stappen is dus een financiële reden. Immers, wie veel internationaal belt kan veel kosten besparen.
  • Het gemak. Zie je op tegen een omschakeling naar VoIP? Dat is nergens voor nodig. De omschakeling is niet groot, want na omschakeling werkt alles eigenlijk hetzelfde als vroeger.
  • Veel nieuwe gratis mogelijkheden. Je kiest bij een provider een bepaald pakket. Door jou gewenste extra mogelijkheden, zoals nummerherkenning, conference calls en nummer in de wacht, zijn dan gratis. Bij traditionele telefonie is het aantal extra mogelijkheden beperkt. Bovendien zijn aan die extra mogelijkheden vaak hoge kosten verbonden.
  • Met VoIP ben je overal bereikbaar op het nummer van je bedrijf. De enige eis is de aanwezigheid van internet. Verblijf je bijvoorbeeld voor een beurs een week lang in het buitenland? Je blijft bereikbaar.

Probleemloos overstappen naar VoIP

Natuurlijk wil je dat de overstap naar VoIP probleemloos verloopt. Je moet daarom overleggen met specialisten. De specialisten van Spete.nl ICT diensten zijn je graag van dienst. Ze vinden voor bedrijven de beste oplossing, dus ook voor jouw bedrijf.  Ze vertellen je graag hoe je een aanzienlijk bedrag kunt besparen op je telefoonkosten. De overstap is mogelijk zonder een eenmalige investering. Je betaalt uitsluitend voor wat je gebruikt, naar keuze per minuut of een vast bedrag per maand. Op onze website spete.nl vind je alle informatie die je nodig hebt.