Wat is een betrouwbare hypotheek berekening voor ondernemers?

Een hypotheek berekenen voor ondernemers is soms wat lastig. Je kunt immers niet uitgaan van standaard gegevens. Het inkomen van een zzp’er of dga is in de meeste gevallen iedere maand anders. Daarnaast moet rekening worden gehouden met de afdracht van BTW en loonbelasting. Daarnaast moet er uiteraard rekening worden gehouden met de kosten van levensonderhoud van jou als ondernemer en je eventuele gezin. Pas na aftrek van alle vaste kosten wordt duidelijk welk bedrag er overblijft voor het aflossen van een hypotheek voor ondernemers.hypotheek

Jouw hypotheek voor ondernemers berekenen

Als je wilt weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen als ondernemer dan kun je hiervoor online bepaalde tools gebruiken. Hierin vul je je gegevens in en je krijgt vervolgens een globale indicatie van hoeveel je kunt lenen. Dit is een bedrag waar je geen rechten aan kunt verbinden. Maar het is wel een goede indicatie van wat er ongeveer mogelijk is. Op basis daarvan kun je bijvoorbeeld eens rondkijken naar een geschikt pand voor je bedrijf of een woning die je als zzp’er zou willen kopen. Als zzp’er ben je privé persoon en mag je de hypotheekrente voor een woning voor eigen gebruik dus van je inkomsten aftrekken bij het doen van aangifte voor de inkomstenbelasting.

En dan op zoek naar een betrouwbare hypotheekverstrekker

Als je eenmaal weet hoeveel je kunt lenen en als je een pand op het oog hebt wordt het tijd om naar een hypotheekverstrekker te gaan die de taal van de ondernemer spreekt. Fina Forte is een betrouwbare hypotheekverstrekker voor ondernemers. Hier kun je direct een afspraak maken voor een goed en verhelderend hypotheekgesprek. Die afspraak maak je direct als je de website bezoekt, waar je ook veel informatie kunt vinden over het verstrekken van hypotheken aan dga’s en zzp’ers.